Verheijen ziet 'Russische roulette' en kraakt plannen: 'Dit is veel te weinig'

Verheijen ziet 'Russische roulette' en kraakt plannen: 'Dit is veel te weinig'

14-05-2020 09:14
15

Raymond Verheijen houdt zijn hart vast voor de spelers in de Bundesliga. Komend weekend wordt de draad opgepakt, maar dat gaat onherroepelijk leiden tot een blessuregolf, zegt de inspanningsfysioloog in het Algemeen Dagblad.

Axel Witsel en Emre Can (Borussia Dortmund) liepen in de aanloop naar de Bundesliga-herstart een spierblessure op. Zij zullen niet de laatsten zijn, aldus Verheijen. "Ik heb mijn blessuretelraam al klaarstaan", zegt de inspanningsfysioloog, die ziet dat de voorbereiding veel te kort is na een voetballoze periode van twee maanden. "Clubs trainen hooguit twee weken met de groep en speelden nul oefenduels. Je kunt nu al bedenken dat dit veel te weinig is."

Verheijen verwacht veel blessures aan pezen en banden. "Vergelijk het met als je voor het eerst weer gaat squashen, dan heb je 100 procent zeker spierpijn de volgende dag. Op microniveau zijn je spieren kapot getrokken, je voelt je stijve achillespees. Je zult nu in de Bundesliga veel meer spier- en peesklachten zien na de eerste wedstrijden. Russische roulette met de gezondheid van spelers, die dat gevaar mogelijk wel zien, maar in een afhankelijkheidspositie zitten."

De Duitse voetbalbond (DFB) zou meer verantwoordelijkheidsgevoel moeten hebben, vindt Verheijen. "Maar ja, die heeft er ook belang bij dat er wordt gevoetbald. Anders zijn er geen inkomsten en vallen clubs om. En hebben veel spelers straks niet eens meer een baan."