'Ik heb Eredivisie-clubs afgezegd, omdat we met De Graafschap zouden promoveren'

'Ik heb Eredivisie-clubs afgezegd, omdat we met De Graafschap zouden promoveren'

15-05-2020 08:25
64

Het is een hard gelag, maar Branco van den Boomen accepteert dat De Graafschap volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Dat laat de 24-jarige uitblinker van de Doetinchemse club na de uitspraak van de rechter weten aan het Eindhovens Dagblad.

De Graafschap en SC Cambuur verloren donderdagavond het kort geding tegen de KNVB. "Het is balen, maar je zag het aankomen", reageert Van den Boomen. "Ik had al het gevoel dat dit de uitkomst zou zijn, omdat de KNVB in principe bepaalt. Ze hebben sportief gezien misschien niet de beste keuze gemaakt, maar ze hebben wel het recht om deze beslissing te nemen."

De middenvelder verhuisde vorig jaar van FC Eindhoven naar De Graafschap. "Ik heb vorige zomer Eredivisie-clubs afgezegd, omdat ik er eigenlijk wel vanuit ging dat we met De Graafschap zouden promoveren. We leken het ook te gaan redden en voor mijn ontwikkeling was dit precies wat ik voor ogen had. Het besluit van de KNVB (om geen promotie en degradatie toe te passen, red.) viel dan ook rauw op mijn dak. Het zit dan niet mee, maar oké, ik kan het goed relativeren. Als we het kunstje nu in tweede instantie alsnog flikken, is dat ook mooi."

Bij De Graafschap mag men ervan uit gaan dat Van den Boomen ondanks het missen van promotie op De Vijverberg blijft. "Ik zou niet zo snel een transfer maken naar een andere club in Nederland om per se in de Eredivisie te kunnen spelen. De Graafschap is echt een grote club, ik voel me hier thuis en ik denk dat we volgend seizoen alsnog kunnen promoveren. Dat is wat ik nu het liefst wil."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie