Vraagtekens rondom Dest: 'Eerst moeten Bayern en Ajax eruit komen'

Vraagtekens rondom Dest: 'Eerst moeten Bayern en Ajax eruit komen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 mei 2020 om 13:58vr 15-05-2020 om 13:58

De sportieve toekomst van Sergiño Dest is vooralsnog in nevelen gehuld. De Ajax-back leek hard op weg naar Bayern München, maar werd vrijdag vanuit het niets in verband gebracht met FC Barcelona.

Van een transfer naar Catalonië is momenteel geen sprake, verzekerde zijn zaakwaarnemer Joes Blakborn in gesprek met De Telegraaf. Dat Dest naar Bayern verhuist, is echter evenmin een zekerheidje. "Bayern is inderdaad serieus geïnteresseerd, maar of het tot een vertrek komt, moet worden afgewacht", laat diezelfde Blakborn weten aan Ajax Showtime.

Dest werd begin februari voor het eerst aan Bayern gelinkt en een transfer leek een kwestie van tijd. Vervolgens brak echter het coronavirus uit: Telegraaf-clubwatcher Mike Verweij liet weten dat de bijna zekere transfer een 'gecompliceerd verhaal' zou worden. Ook Blakborn verwacht voorlopig geen witte rook. "Eerst moeten de clubs elkaar daarvoor vinden en zover is het nog lang niet."

Dest maakte eind juli zijn officiële Ajax-debuut in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV en kwam sindsdien tot 35 optredens in alle competities. Zijn contract loopt nog door tot 2022.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Dest klaar voor Bayern München?

(8369 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws