Nieuws uit Katwijk: Sparta dendert door en heeft derde aanwinst binnen

Nieuws uit Katwijk: Sparta dendert door en heeft derde aanwinst binnen

15-05-2020 19:55
19

Sparta moet het nieuws nog officieel bevestigen, maar heeft zijn derde aanwinst voor komend seizoen binnen. Michaël Heylen en Lennart Thy kwamen eerder al over van FC Emmen en PEC Zwolle en zullen gezelschap krijgen van buitenspeler Marouane Afaker.

Zijn huidige club VV Katwijk heeft het nieuws over Afaker vrijdag bevestigd via de officiële kanalen. De 21-jarige Rotterdammer krijgt zijn tweede kans in het profvoetbal. Tussen 2006 en 2018 was hij al actief in de jeugdopleiding van Excelsior, daarna kwam hij twee seizoenen lang uit in de Tweede Divisie: eerst bij Excelsior Maassluis, vervolgens bij Katwijk.

Afaker was dit seizoen goed voor acht treffers namens de club uit het vissersdorp, die voor het uitbreken van het coronavirus aan kop ging in de Tweede Divisie, en speelde zich daarmee in de kijker bij diverse profclubs. 'Uiteindelijk vond Marouane dat Sparta het beste plan voor hem had', laat Katwijk weten. Voor hoeveel seizoen hij heeft getekend op Het Kasteel, laat de club onvermeld.