Van Osch en PSV na vijftien (!) jaar uiteen: 'Raar, maar alleen maar goed voor me'

Van Osch en PSV na vijftien (!) jaar uiteen: 'Raar, maar alleen maar goed voor me'

19-05-2020 18:46
12

Yanick van Osch gaat een aanzienlijk hoofdstuk uit zijn leven afsluiten. De 23-jarige keeper uit Den Bosch werd in 2005 opgenomen in de jeugdopleiding van PSV en neemt na vijftien (!) jaar afscheid van de Eindhovenaren.

Van Osch beschikte over een aflopend contract en maakt transfervrij de overstap naar Fortuna Sittard, deelden beide clubs eerder op de dinsdag mede. De eerste contacten werden in maart al gelegd, vertelt de doelman aan PSV TV. "Vanaf moment één vond ik dat een hele mooie optie. Ik heb contact gehad met Sjors Ultee en Kevin Hofland (komend seizoen respectievelijk technisch manager en hoofdtrainer, red.), die hadden een heel goed verhaal", aldus Van Osch. "Kevin kende ik al van PSV, Kristof Aelbrecht (assistent-trainer, red.) ook, dat is natuurlijk altijd een voordeel."

Een vijftien jaar durend tijdperk loopt nu op zijn einde voor de jeugdinternational. "Een hele lange periode. Als je dan gaat verkassen, is dat wel een beetje raar. Maar wel alleen maar goed voor mij", klinkt het. "Ik genoot elke dag dat ik hier op het veld stond. Dat zal ik de komende maand zeker ook doen, maar wel met het besef: dit zijn mijn laatste maanden hier in Eindhoven."