Larsson terug bij oude club na mislukt Feyenoord-vertrek: 'Situatie was wreed'

Larsson terug bij oude club na mislukt Feyenoord-vertrek: 'Situatie was wreed'

21-05-2020 15:21 Laatste update: 15:28
25

Sam Larsson is teruggekeerd naar Zweden. Na zijn overstap van Feyenoord naar het Chinese Dalian Professional FC zat de aanvaller in een 'wrede situatie' in Hongkong.

Veel plezier beleefde Larsson nog niet aan zijn lucratieve transfer naar China: na de uitbraak van het coronavirus kon hij geen kant op en werd de competitiestart opgeschort. Samen met trainer Rafael Benitez en landgenoot Marcus Danielsson zat hij vast in Hongkong. Inmiddels is hij weer thuis. Bovendien gaat hij meetrainen met IFK Göteborg.

"Zijn situatie was wreed", zegt technisch directeur Kennet Andersson over Larsson tegen Göteborgs-Posten. "Hij zat een paar weken in Hongkong en moest maar wachten. Maar het is erg leuk dat hij nu hier is!"

Feyenoord ontving afgelopen winter ruim vijf miljoen euro voor Larsson. Eén miljoen daarvan ging door naar sc Heerenveen. Hij was in het Abe Lenstra Stadion de absolute smaakmaker, maar wist de verwachtingen bij de Rotterdammers nooit waar te maken. Larsson veroverde in zijn eerste seizoen de KNVB Beker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie