Inter-optreden Van Dijk 'test' voor Manchester City: 'Anders zouden ze hem halen'

Inter-optreden Van Dijk 'test' voor Manchester City: 'Anders zouden ze hem halen'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 18:28do 21-05-2020 om 18:28

Virgil van Dijk stond tussen 2013 en 2015 onder contract bij Celtic en belandde op de radar van Manchester City, onthult toenmalig trainer Ronny Deila. The Citizens besloten echter niet toe te happen, waarna Van Dijk uiteindelijk via Southampton bij Liverpool belandde.

De Noor had contacten met de City Football Group en prees Van Dijk in het voorjaar van 2015 aan bij Manchester City, vertelt hij aan Own Goal. "Ik heb gezegd dat ze hem moesten halen. Toen zeiden ze: oké, noem zijn beste Europese wedstrijden, dan gaan we de beelden bekijken", aldus Deila, die het antwoord op dat verzoek echter schuldig moest blijven. "In de Schotse competitie was hij heel dominant, maar in Europa waren er geen wedstrijden van hem die eruit sprongen."

In het seizoen 2014/2015 werd Celtic in de Europa League aan Internazionale gekoppeld: in de returnwedstrijd liep Van Dijk nog voor rust tegen twee gele kaarten aan. "Dat was een test voor Manchester City. Als hij toen een fantastische wedstrijd had gespeeld, hadden ze hem gekocht", denkt Deila. "De Schotse competitie heeft geen beste reputatie in de ogen van de grote clubs en Manchester City wilde de gok pas wagen, als Van Dijk zich in Europa zou laten zien. Daar kun je bewijzen hoe goed je bent."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws