FC Twente-sponsors huiverig: 'Als je daar halfjaar niet in kunt, is dat heel veel'

FC Twente-sponsors huiverig: 'Als je daar halfjaar niet in kunt, is dat heel veel'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 09:38vr 22-05-2020 om 09:38

Laatste update: vrijdag 22 mei 2020 om 09:50vr 22-05-2020 om 09:50

FC Twente prijst zich gelukkig met zijn achterban. Door de massale support van de seizoenkaarthouders heeft de club deze periode veel geld mogen ontvangen.

Al meer dan tienduizend seizoenkaarthouders verlengden hun kaart, en tweederde daarvan betaalde met Ideal. Dat is een welkome aanvulling op het spaarpotje van de club in deze moeilijke tijden. "We hebben een spaarpotje voor de komende twee jaar. De liquiditeit komt daardoor de komende maanden niet in gevaar", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan tegen Tubantia. "Dat komt ook omdat twee derde van onze verlengers van seizoenkaarten per Ideal heeft betaald, waardoor we het geld meteen binnen hebben. Dat is echt onvoorstelbaar. De supporters wachten niet eens de rekening van de club af."

Ook het aantal opzeggingen van sponsoren valt Van der Kraan 'mee'. "Iedereen stelt zich flexibel op ten opzichte van dit seizoen. Compensatie voor de gemiste wedstrijden hoeven we nauwelijks over te praten. Voor het nieuwe seizoen willen de mensen wel meer duidelijkheid. 'Als we niet kunnen komen, hoe ziet het er dan uit? Wat doe je dan?' Die vragen zijn begrijpelijk. Een grote skybox kost 1.5 ton. Als je daar een halfjaar niet in kunt, dan is dat heel veel geld", aldus Van der Kraan.

De financiële problemen bij FC Twente zijn deze coronacrisis groot. De club moet drie miljoen euro bezuinigen en verlaagt het spelersbudget van 7,3 miljoen euro naar 5,2 tot 5,5 miljoen euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws