'Niet de bedoeling dat ik door afstaan salaris transfer van concurrent financier'

'Niet de bedoeling dat ik door afstaan salaris transfer van concurrent financier'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 09:10za 23-05-2020 om 09:10

PEC Zwolle bespaart het komende halfjaar 250.000 euro met het salarisoffer van de spelers, meldt De Stentor. Volgens Pelle Clement lag er razendsnel een akkoord in Overijssel.

"Ik vind het best knap dat het zo snel is gegaan", zegt Clement in de krant. "Ik kan me namelijk voorstellen dat spelers zitten met een dure hypotheek of een hele familie die ze moeten onderhouden. In de gezamenlijke videocall heeft Bram (van Polen, red.) aangegeven dat we onszelf in de voet schieten als we het niet doen. Deze crisis had niemand voorzien en we moeten verder kijken. Clubs zitten in nood en dit is ook gewoon nodig om te zorgen dat selecties op peil gehouden worden."

Wel zijn er afspraken gemaakt over het transferbeleid dat PEC Zwolle voert. "Het is niet de bedoeling dat ik, door salaris in te leveren, de komst van mijn concurrent financier. Voor spelers die minder verzekerd zijn van een basisplaats, kan dit heel scheef overkomen", aldus Clement.

Onder meer FC Groningen wekte al verbazing door ondanks een salariskorting én het ontslaan van elf werknemers te onderhandelen over een transfer van Mark Diemers van Fortuna Sittard.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws