Volgende Eredivisie-club akkoord over salarisverlaging: Ontzettend belangrijk

Volgende Eredivisie-club akkoord over salarisverlaging: "Ontzettend belangrijk"

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 10:11vr 22-05-2020 om 10:11

Laatste update: vrijdag 22 mei 2020 om 10:12vr 22-05-2020 om 10:12

PEC Zwolle is de volgende Eredivisie-club die met de spelersgroep een akkoord heeft bereikt over het verlagen van het salaris. PSV, Sparta, Heracles Almelo, FC Groningen, FC Twente en VVV-Venlo gingen al voor. Ook de directie levert in.

Door de crisis heeft de club tijdelijk geen inkomsten meer. Pelle Clement spreekt op de clubsite namens de spelersraad over het akkoord. "In deze tijden spreekt het voor zich dat ook wij als spelersgroep nu van ons moeten laten horen. We zitten met z'n allen in een situatie die niemand van te voren had voorzien. Supporters, sponsoren, medewerkers, iedereen voelt in meer of mindere mate de gevolgen van de huidige crisis."

"Als spelersgroep hebben we dan ook het volste begrip voor de beslissing die we samen met de directie hebben gemaakt. Zaterdag start de seizoenkaartcampagne waarin we hopen dat zoveel mogelijk supporters ons team volgend seizoen op wat voor manier dan ook komen ondersteunen", zegt Clement. "Het voelt niet goed om dat van hen te vragen, als je zelf geen geste hebt gedaan. Daarom zijn we blij dat we nu samen tot deze beslissing zijn gekomen."

Voorzitter Adriaan Visser van PEC is blij dat de spelers bereid waren iets in te leveren. "Dat er zoveel begrip is vanuit de spelersgroep, technische staf en kantoororganisatie, zegt veel. Zoals Pelle ook aangeeft, zitten we met z'n allen in een situatie waar helemaal niemand om gevraagd heeft. Afgelopen week hebben we met de spelersraad gezeten. De volgende dag zijn de spelers, na een Zoom-sessie onderling, met groen licht naar de directie gekomen."

"Het bleek dat iedereen unaniem het voorgenomen plan steunt. Dit akkoord is ontzettend belangrijk voor onze club met het komende seizoen in het vooruitzicht. Uiteraard beseffen wij ons dat zo’n vraag niet alledaags is, maar nu is het belangrijk dat we allemaal samen de schouders onder de club zetten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws