Stengs, Boadu en Wijndal in één AZ-groep: 'Vermindert hopelijk het risico'

Stengs, Boadu en Wijndal in één AZ-groep: 'Vermindert hopelijk het risico'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 19:46zo 24-05-2020 om 19:46

Arne Slot moet de spelers van AZ dagelijks bewust maken van de afstandsregels gedurende de coronacrisis. Dat vertelt de trainer aan Voetbal International. Mede daarom zet hij bevriende spelers bij elkaar in kleine groepjes.

"Zeker in deze selectie zitten jongens die van dollen en lichamelijk contact houden", vertelt Slot aan VI. Bij AZ trainen de spelers nog in drie groepen van acht spelers. "We hebben bij de groepsindeling bewust rekening gehouden met vriendschappen. Spelers die ook buiten het veld met elkaar omgaan, zitten tijdens trainingen in hetzelfde groepje."

"Dus als we gaan splitsen, zitten Calvin Stengs, Myron Boadu en Owen Wijndal bij elkaar. En in een ander groepje bijvoorbeeld Thomas Ouwejan, Ferdy Druijf en Joris Kramer. Zodat je hopelijk het risico van besmetting vermindert én het is gewoon leuk voor die gasten", verklaart Slot. "Dat vind ik in deze fase belangijker dan bijvoorbeeld de hele rechterflank in een groepje te doen. Dat komt later wel, als we naar wedstrijden kunnen gaan toewerken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws