De Graafschap en Cambuur krijgen 'positief gevoel' van KNVB: 'We zijn er nog niet'

De Graafschap en Cambuur krijgen 'positief gevoel' van KNVB: 'We zijn er nog niet'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 13:57ma 25-05-2020 om 13:57

SC Cambuur en De Graafschap hebben maandagochtend een 'constructief' gesprek gehad met de KNVB in Zeist. Dat laat Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van de Doetinchemse club, weten aan Omroep Gelderland.

Het belangrijkste agendapunt: een compensatieregeling voor de twee clubs, die geen promotie kregen van de KNVB. De directies van De Graafschap en Cambuur spraken met Eric Gudde en Jean-Paul Decossaux, die samen het bestuur betaald voetbal van de KNVB vormen.

"Het was een constructief gesprek. Ik heb er een positief gevoel aan overgehouden, maar we zijn er nog niet", laat Ostendorp weten aan Omroep Gelderland. "We hebben neergelegd waar we nu tegenaan lopen. Zij hebben aangegeven dat ze ons hierin tegemoet willen komen. In welke mate weten we nog niet. Dat zal op niet al te lange termijn duidelijk worden."

De twee clubs en de KNVB werken de komende dagen verder uit wat met elkaar is besproken. Een eventuele financiële tegemoetkoming moet worden betaald uit het solidariteitsfonds, waar bijna een akkoord over is gesloten. Als het bedrag niet voldoet aan de wensen van Cambuur en De Graafschap, beraden beide clubs zich nog op juridische stappen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws