FC Utrecht gebruikt uitspraken Van Gaal en Van Basten in strijd tegen KNVB

FC Utrecht gebruikt uitspraken Van Gaal en Van Basten in strijd tegen KNVB

26-05-2020 11:10
123

In een ultieme poging de bekerfinale alsnog te kunnen spelen, heeft FC Utrecht uitspraken van Louis van Gaal, Guus Hiddink, Willem van Hanegem en Marco van Basten opgenomen in het dossier dat naar de UEFA is gestuurd. Dat meldt De Telegraaf.

De vier voetbaliconen lieten na het stilleggen van de competitie weten dat zij vinden dat de bekerfinale alsnog gespeeld moet worden. Die uitspraken heeft FC Utrecht gedeeld met de UEFA. "Zoals Van Gaal en Van Basten het misschien wel het meest extreem verwoorden: het niet spelen van de finale zou krankzinnig, ridicuul zijn", zeggen de advocaten van FC Utrecht Jeroen Bedaux en Frans de Weger in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"Een van de handvatten die de UEFA guidelines geven, is de publieke perceptie van oneerlijkheid. En deze voetbaliconen hebben zich in niet mis te verstane bewoordingen uitgelaten dat de finale moet worden gespeeld", aldus de juristen. FC Utrecht heeft in het dossier diverse voorstellen gedaan om de bekerfinale tegen Feyenoord - met als inzet een plek in de Europa League - alsnog te kunnen spelen. Zo is het voor de club ook een optie om in Duitsland of op Bonaire te spelen.