FC Utrecht gebruikt uitspraken Van Gaal en Van Basten in strijd tegen KNVB

FC Utrecht gebruikt uitspraken Van Gaal en Van Basten in strijd tegen KNVB

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 11:10di 26-05-2020 om 11:10

In een ultieme poging de bekerfinale alsnog te kunnen spelen, heeft FC Utrecht uitspraken van Louis van Gaal, Guus Hiddink, Willem van Hanegem en Marco van Basten opgenomen in het dossier dat naar de UEFA is gestuurd. Dat meldt De Telegraaf.

De vier voetbaliconen lieten na het stilleggen van de competitie weten dat zij vinden dat de bekerfinale alsnog gespeeld moet worden. Die uitspraken heeft FC Utrecht gedeeld met de UEFA. "Zoals Van Gaal en Van Basten het misschien wel het meest extreem verwoorden: het niet spelen van de finale zou krankzinnig, ridicuul zijn", zeggen de advocaten van FC Utrecht Jeroen Bedaux en Frans de Weger in De Telegraaf.

"Een van de handvatten die de UEFA guidelines geven, is de publieke perceptie van oneerlijkheid. En deze voetbaliconen hebben zich in niet mis te verstane bewoordingen uitgelaten dat de finale moet worden gespeeld", aldus de juristen. FC Utrecht heeft in het dossier diverse voorstellen gedaan om de bekerfinale tegen Feyenoord - met als inzet een plek in de Europa League - alsnog te kunnen spelen. Zo is het voor de club ook een optie om in Duitsland of op Bonaire te spelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een bekerfinale in Duitsland of op Bonaire: een goed idee?

(2591 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws