Driessen: 'Twee dingen waarvan je kunt zeggen: dat heeft AZ niet netjes gedaan'

Driessen: 'Twee dingen waarvan je kunt zeggen: dat heeft AZ niet netjes gedaan'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 15:43di 26-05-2020 om 15:43

Laatste update: dinsdag 26 mei 2020 om 15:49di 26-05-2020 om 15:49

Valentijn Driessen vindt dat het imago van AZ geschaad is door de actie van de Alkmaarders om via de UEFA de koppositie van Ajax over te nemen. De chef voetbal van De Telegraaf noemt het 'doodzonde' voor de club.

"Je kunt het natuurlijk altijd proberen en dat recht hebben ze. Je mag alles proberen om de nummer één te worden", zegt Driessen bij Telegraaf TV. "Maar het is heel raar om dat achter de rug van de KNVB en Ajax te doen, terwijl je iedere dag met elkaar in een call zit. Je bent bezig om te bespreken hoeveel geld je gaat afstaan, wat je kunt doen om andere clubs te redden. Dan zou het wel zo netjes zijn geweest om dat tegen de KNVB en Ajax te vertellen."

De UEFA heeft AZ inmiddels al doorgestuurd naar de KNVB, die de procedure van de Alkmaarders meteen de kop in heeft gedrukt. "Ze zijn natuurlijk heel laat begonnen", vindt Driessen. "Ik meen dat de brieven van de advocaten begin vorige week bij de UEFA binnenkwamen. Er zijn zat mogelijkheden geweest om te zeggen: we zijn het er niet mee eens. Onder meer in die beruchte call op 24 april. Dat heeft AZ niet gedaan. Dat zijn wel twee dingen waarvan je kunt zeggen: dat had veel beter en netter gekund."

Al met al doet deze situatie AZ meer kwaad dan goed. "Het doet het imago van AZ niet goed. De reacties zijn bijna unaniem negatief richting AZ, terwijl het een geweldig seizoen achter de rug heeft op het veld en daarbuiten. Dan is dit ineens een smet op het blazoen, doodzonde", aldus Driessen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Terecht dat Ajax de Champions League in mag en AZ voorrondes moet spelen?

(8983 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws