Afellay in 'dreamteam' bij Barça: 'Guardiola zag het helemaal in hem zitten'

Afellay in 'dreamteam' bij Barça: 'Guardiola zag het helemaal in hem zitten'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 14:59do 28-05-2020 om 14:59

De carrière van Ibrahim Afellay werd de laatste jaren overschaduwd door blessures, maar Khalid Boulahrouz is de FC Barcelona-jaren van de 53-voudig international niet vergeten. In 2011 won Afellay de Champions League met Barça.

"Hij leefde bij Barcelona een droom, voetbalde in een dreamteam", zegt Boulahrouz in De Telegraaf. "Op dat niveau presteren, wil iedereen. Pep Guardiola zag het helemaal in hem zitten, zijn speeltijd nam toe en hij groeide toe naar de status van twaalfde man. In dat team, met Andres Iniesta, Sergio Busquets en Xavi, is dat allesbehalve iets negatiefs."

Afellay had door de moordende concurrentie dus geen basisplaats, maar werd volgens Boulahrouz wel zeer gewaardeerd in Camp Nou. "Het zegt iets dat Xavi een heel goede band met hem had. Erkenning en respect verdien je door op het voetbalveld te laten zien wat je kan", besluit De Kannibaal.

Afellay liep aan het begin van het seizoen 2011/2012 een zware knieblessure op, waarna hij nooit meer helemaal de oude werd. Na omzwervingen bij Schalke 04, Olympiakos en Stoke City werd woensdag bekend dat PSV het aflopende contract van de 34-jarige aanvoerder niet verlengt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws