'Afellay heeft kwaliteiten om nog ergens een rol van betekenis te kunnen spelen'

'Afellay heeft kwaliteiten om nog ergens een rol van betekenis te kunnen spelen'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 09:15do 28-05-2020 om 09:15

Khalid Boulahrouz begrijpt volledig dat Ibrahim Afellay nog niet stopt na zijn breuk met PSV. Woensdag werd bekend dat het aflopende contract van de 34-jarige middenvelder niet wordt verlengd.

Afellay voelt zich weer fit na drie zware knieblessures. "Genoeg spelers zouden zeggen 'ik kap ermee'. Er komt heel veel bij kijken om nog te kunnen doen wat hij doet, daarvoor moet je een enorm vertrouwen in je lichaam hebben", reageert Boulahrouz in De Telegraaf.

"Men kan zeggen dat het niet meer is wat het was. Maar het kan áltijd beter en zo zal hij nog steeds denken. Dat begrijp je als je hem zag trainen. Altijd álles ging op honderd procent. Hij heeft de kwaliteiten en ervaring nog ergens een rol van betekenis te kunnen spelen."

Boulahrouz maakte Afellay op drie eindtoernooien (2008, 2010 en 2012) met Oranje mee. "Hij beheerste op koppen na echt alle facetten, een totaalvoetballer. Op een gegeven moment zag je daar dat hij enorm gegroeid was. Wesley Sneijder werd toen hij van Ajax naar Real Madrid trok nog een paar klassen beter. Ook Afellay groeide ontzettend, werd een voetbalmachine."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws