Er is gezegd dat Afellay van de Grote Vier de Grote Vijf had kunnen maken

"Er is gezegd dat Afellay van de Grote Vier de Grote Vijf had kunnen maken"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 07:01do 28-05-2020 om 07:01

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 07:09do 28-05-2020 om 07:09

Bert van Marwijk bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met Ibrahim Afellay. De 34-jarige middenvelder maakte dinsdag bekend PSV te verlaten, en dat is voor De Telegraaf aanleiding om terug te blikken op zijn carrière.

Van Marwijk werkte tussen 2008 en 2012 met Afellay samen bij het Nederlands elftal. "Ik hoorde en las weleens dat hij een moeilijke jongen was, maar wij konden het altijd prima vinden en kunnen dat nóg steeds", zegt de oud-bondscoach, die zwaar onder de indruk was van zijn talent. "Er is gezegd dat hij van de Grote Vier (Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Rafael van der Vaart, red.) de Grote Vijf had kunnen maken. Dat zullen we nooit weten. Maar in de tijd dat hij topfit was, vond ik hem een zeer begenadigde speler."

Ook waren er van buitenaf weleens irritaties over de hechte band tussen Afellay en Robin van Persie. "Daar hebben mensen zich weleens aan gestoord. Ten onrechte. En dat het invloed had op het EK van 2012 is onzin", aldus Van Marwijk in De Telegraaf. "Het gaat mij erom dat spelers leren en elkaars kwaliteiten accepteren en respecteren. Dan maakt het niet uit dat ze altijd aan hetzelfde tafeltje zitten. Dat deden wij vijftig jaar geleden al en zullen ze over vijftig jaar ook doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Afellay van de Grote Vier de Grote Vijf kunnen maken?

(1093 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws