KNVB schiet Bonaire-idee af: 'Op korte termijn helemaal niet mogelijk'

KNVB schiet Bonaire-idee af: 'Op korte termijn helemaal niet mogelijk'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 14:15vr 29-05-2020 om 14:15

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 14:26vr 29-05-2020 om 14:26

De KNVB ziet het niet zitten om de bekerfinale op Bonaire te laten spelen. FC Utrecht opperde onlangs het idee om de eindstrijd tegen Feyenoord te verplaatsen naar het eiland, maar dat idee lijkt kansloos te zijn.

De KNVB wijst op de reisbeperkingen die door de overheid op zijn gelegd. "Het is tegenstrijdig om het voetbalseizoen vroegtijdig te stoppen vanwege het coronavirus om vervolgens met tientallen, misschien wel honderden betrokkenen in een vliegtuig plaats te nemen", wordt een woordvoerder geciteerd door De Telegraaf. "Met het oog op de volksgezondheid adviseert de rijksoverheid momenteel niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is."

Ook als de finale verplaatst wordt naar Bonaire, kan deze in ieder geval niet voor 1 september gespeeld worden. "Daarnaast mogen volwassenen momenteel niet zonder 1,5 meter afstand van elkaar trainen. Op korte termijn is een officiële wedstrijd spelen dus helemaal niet mogelijk", wordt er duidelijke taal gesproken vanuit Zeist.

Een bekerfinale voor de sportieve eer lijkt nu het enige wat Feyenoord en FC Utrecht rest. De nummer zes van de Eredivisie probeert momenteel via de UEFA alsnog een Europees ticket af te dwingen, maar die strijd lijkt tevergeefs te zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws