Lyon roept op tot revolutie en wil afgebroken Ligue 1-seizoen alsnog afmaken

Lyon roept op tot revolutie en wil afgebroken Ligue 1-seizoen alsnog afmaken

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 22:41vr 29-05-2020 om 22:41

Olympique Lyon ruikt bloed na de uitlatingen van de Franse premier Édouard Philippe. Die liet zich deze week ontvallen dat er vanaf 2 juni weer gesport kan worden in Frankrijk.

Eerder werden nog alle grote activiteiten – waaronder voetbalwedstrijden – verboden tot 1 september. Het Ligue 1-seizoen werd eind april al voortijdig afgebroken: Paris Saint-Germain mocht zichzelf kampioen noemen en Olympique Lyon greep naast Europees voetbal. L'OM kondigde al aan maatregelen te gaan nemen. De club roept nu via een statement zelfs op om het Ligue 1-seizoen alsnog op te maken.

De werkgever van Memphis Depay en Kenny Tete neemt Paris Saint-Germain en Saint-Étienne mee in zijn argumentatie. De drie Franse clubs zijn nog actief in de Champions League en Europa League – Lyon zelf moet nog een 1-0 voorsprong tegen Juventus verdedigen – en zijn volgens Lyon in het nadeel ten opzichte van hun tegenstanders. Omdat de Ligue 1 de enige grote Europese competitie van Europa is die voortijdig is afgebroken, zullen Lyon, PSG en Saint-Étienne minder goed voorbereid aan de aftrap staan dan hun tegenstanders, vindt men in Lyon.

De nummer 7 van de Ligue 1 spreekt de hoop uit dat de competitie alsnog op sportieve gronden beslist kan worden, desnoods door middel van play-offs. 'We zijn opgelucht dat de fans in ieder geval weer het vooruitzicht hebben om de stadions te bezoeken, ook al is het maar in kleine groepen', klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws