De Boer verbijsterd door oersterke Kluivert: 'Normaal 300 à 600, hij had 2000'

De Boer verbijsterd door oersterke Kluivert: 'Normaal 300 à 600, hij had 2000'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 15:17za 30-05-2020 om 15:17

Ronald de Boer kan geen kwaad woord over zijn oud-ploeggenoot Patrick Kluivert. De oud-spits is één van de meest krachtige spelers die De Boer ooit tegen is gekomen in zijn rijke carrière.

De FOX Sports-analist stelt op verzoek van VoetbalPrimeur een elftal samen met zijn beste oud-ploeggenoten en zet Kluivert in de punt van de aanval. "Ik heb hem bij Ajax én Barcelona meegemaakt. Een spits die eigenlijk alles bezat: kracht, snelheid, techniek, doeltreffendheid... Zijn traptechniek was eigenlijk niet eens zo geweldig, vond ik. Maar wel gewoon no nonsens, niet nadenken, links en rechts. Dat kon hij wel."

Vooral de fysieke kracht van Kluivert sprong eruit. "Als je Patrick vastpakte... Dat was gewoon staal! En dan was hij ontspannen hè? Wij hebben ooit een test gedaan bij Barcelona, dan konden ze je spiertonus meten. Normaal hebben topsporters tussen de driehonderd en zeshonderd. Hij had tweeduizend!"

De Boer is er nog steeds verbijsterd door. "En hij zat bijna nooit in het krachthonk. Een beetje genetisch bepaald, dat heeft Seedorf waarschijnlijk ook. Zo ongelooflijk sterk! En het is ook gewoon een gouden gozer. Als ik hem nu zou bellen, zou hij klaar staan voor me. Dus ik gun het hem ook, die spitspositie", besluit hij met een knipoog.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws