Schreuder belangrijk voor Bogarde: 'Onder diens vleugels zit Melayro goed'

Schreuder belangrijk voor Bogarde: 'Onder diens vleugels zit Melayro goed'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 19:55za 30-05-2020 om 19:55

Winston Bogarde zat zaterdagmiddag voor de buis gekluisterd om naar het debuut van zijn neefje Melayro te kijken. De huidige assistent-trainer van Ajax is te spreken over de prestatie van Melayro, die volgens zijn oom geluk heeft met een coach als Alfred Schreuder.

"Het feit dat hij nu de jongste Nederlandse debutant in de Bundesliga is, vind ik voor Melayro fantastisch, maar verder niet zo belangrijk", trapt Winston meteen op de rem in gesprek met De Telegraaf. "Het gaat erom dat dit een motivatie is om verdere stappen te maken. Hij moet proberen dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken en volgend seizoen of het jaar daarna een vaste kracht worden."

Dat Melayro het neefje is van Winston brengt wat druk met zich mee. "De buitenwacht zal proberen een bepaalde druk op hem te leggen, maar Melayro is een heel stoïcijnse jongen", geeft Winston aan. "Hij moet niet naar zijn oom of diens carrière kijken. Zijn streven moet zijn het hoogst haalbare te bereiken. Hopelijk krijgt hij een heel mooie en lange loopbaan en is hij in staat om uiteindelijk prijzen te winnen."

Winston ziet dat Hoffenheim-coach Schreuder het beste met Melayro voor heeft. "Onder diens vleugels zit Melayro goed. Alfred is een coach die het aandurft om jonge spelers een kans te geven en een herkenbare voetbalvisie heeft. Melayro is een goede verdediger en supersterk aan de bal, dus dat is een goede match", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws