Woedend Valencia klimt in de pen na onthullingen Atalanta-trainer: 'Verbijsterend'

Woedend Valencia klimt in de pen na onthullingen Atalanta-trainer: 'Verbijsterend'

31-05-2020 22:58 Laatste update: 23:02
90

Valencia heeft verbijsterd gereageerd op de uitlatingen van Atalanta Bergamo-trainer Gan Piero Gasperini. Deze onthulde dat hij tijdens het Champions League-duel tussen Valencia en Atalanta op 10 maart besmet was met het coronavirus.

Dat wist hij op dat moment niet, maar Gasperini voelde zich de dag vóór de wedstrijd al niet lekker. De 62-jarige trainer nam desondanks 'gewoon' plaats in de dug-outs van Estadio Mestalla, tot woede van Valencia. 'Gasperini vertoonde op dat moment symptomen die zouden kunnen duiden op het coronavirus en nam geen voorzorgsmaatregelen. Wij vinden het verbijsterend dat hij de gezondheid van zo veel mensen in gevaar heeft gebracht tijdens zijn verblijf in Valencia', schrijven Los Che in een statement.

Op het moment van het Champions League-treffen was Europa al in de ban van het coronavirus. 'Wij benadrukken dat deze wedstrijd al achter gesloten deuren werd gespeeld. De Spaanse autoriteiten hebben de strengst mogelijke maatregelen genomen om verdere besmetting te voorkomen, zeker omdat onze tegenstander uit het grootste risicogebied in Italië kwam.'

Atalanta won met 3-4 in Mestalla en plaatste zich voor de kwartfinale van de Champions League. La Dea zijn sindsdien echter niet meer in actie gekomen.