Liverpool - Atlético Madrid heeft desastreuze gevolgen: 41 extra coronadoden

Liverpool - Atlético Madrid heeft desastreuze gevolgen: 41 extra coronadoden

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 18:38zo 24-05-2020 om 18:38

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 18:41zo 24-05-2020 om 18:41

De Champions League-confrontatie tussen Liverpool en Atlético Madrid op Anfield heeft desastreuze gevolgen gehad voor de volksgezondheid. Volgens de NHS (National Health Service) leidde de wedstrijd tot 41 extra sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Dat meldt The Daily Mail zondag. Liverpool en Atlético ontmoetten elkaar op 11 maart in de achtste finales van de Champions League. Hoewel er toen al duidelijke tekenen waren dat het coronavirus zich verspreidde in Europa, werden er toch toeschouwers toegelaten op Anfield. Dat is achteraf een grote vergissing gebleken.

In de nasleep van Liverpool - Atlético Madrid vielen onnodige doden te betreuren, zo meldt The Daily Mail. Volgens onderzoek van de Britse NHS leidde de wedstrijd tot 41 extra sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Jose Luis Martinez-Almedia, burgemeester van Madrid, liet vorige maand al weten dat het een 'vergissing' was om die wedstrijd te laten doorspelen. "Het was niet logisch dat drieduizend Atlético-fans destijds mochten afreizen naar Anfield", liet hij weten. Eerder werd het heenduel tussen Atalanta Bergamo en Valencia al een 'biologische bom' genoemd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws