'Piet de Visser eist altijd de credits op, maar ik heb Ronaldo ontdekt voor PSV'

'Piet de Visser eist altijd de credits op, maar ik heb Ronaldo ontdekt voor PSV'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 11:35ma 01-06-2020 om 11:35

Ernie Brandts, in 1993 assistent-coach van PSV, claimt de ontdekker te zijn van Ronaldo. Volgens hem had Piet de Visser de Braziliaan niet bij een club aangeboden en zorgde Brandts er uiteindelijk voor dat Ronaldo in Eindhoven kwam te spelen.

Brandts reisde in 1993 af naar Brazilië om een eindrapport op te stellen over de destijds zestienjarige Ronaldo. "Ik heb hem ontdekt voor PSV", zegt hij stellig tegenover Voetbal International. "Piet de Visser eist altijd de credits en de aandacht op, maar waarom heeft hij hem toen dan niet bij een club aangeboden? In 1993 was ik een maand in Brazilië en heb ik Ronaldo veel zien trainen en spelen."

De Braziliaanse spits maakte een verpletterende indruk op Brandts en dat liet hij PSV weten. "Maar ze hebben veel te lang gewacht. Pas tien maanden nadat ik Ronaldo had gezien, zei Kees Ploegsma junior tegen zijn vader, die lang manager was geweest: "Papa, die Ronaldo waar Ernie het over had, die zit bij de WK-selectie van Brazilië"."

En dus hadden de Eindhovenaren Ronaldo voor een veel lager bedrag kunnen overnemen. "Pas toen heeft PSV verder actie ondernomen en hebben ze veertien miljoen gulden voor hem betaald. Tien miljoen te veel dus."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws