Barazite goudeerlijk: 'Ik ben puur voor het geld gegaan, schaam ik me niet voor'

Barazite goudeerlijk: 'Ik ben puur voor het geld gegaan, schaam ik me niet voor'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 19:15ma 01-06-2020 om 19:15

Voormalig toptalent Nacer Barazite is de dertig inmiddels gepasseerd en denkt al volop aan het leven na zijn voetbalcarrière. De spelmaker uit Arnhem speelt inmiddels in Thailand, hoopt zijn bankrekening nog even te vullen en gaat zich daarna met zijn gezin in Dubai vestigen.

Barazite speelde tussen 2014 en 2017 voor FC Utrecht en besloot daarna steeds verder richting het oosten te trekken: eerst ging hij naar Yeni Malatyaspor in Turkije, vervolgens naar Al-Jazira FC in Abu Dhabi en nu Buriram United in Thailand. "Ik kon na een geweldige periode FC Utrecht ook naar een mooie club in de Engelse Championship, maar ik heb gekozen voor mijn toekomst en mijn gezin. Daarom ben ik naar Turkije en Abu Dhabi vertrokken", vertelt hij aan VICE Sports. "Ik schaam me er totaal niet voor dat ik puur voor het geld ben gegaan."

De voormalig jeugdinternational van Oranje mocht bij Arsenal en AS Monaco ruiken aan het grote werk, maar trok na zijn periode bij FC Utrecht de conclusie. "Ik dacht: de top gaat het waarschijnlijk niet meer worden, dus vanaf nu ga ik keuzes maken voor mijn financiën", blikt hij terug. "Heel leuk hoor, de Eredivisie, maar als je daar je hele leven speelt, kun je na je carrière gewoon weer gaan werken. Ik wil voorkomen dat ik na mijn carrière nog de post moet rondbrengen."

Desondanks leert Barazite nog steeds bij: tijdens zijn tijd in het Midden-Oosten speelde hij plotseling als centrale verdediger. "In Abu Dhabi had ik een tijdje Damien Hertog als trainer, die gebruikte me op elke positie waar we iemand nodig hadden", verklaart de spelmaker, die achterin naar eigen zeggen prima uit de voeten. Door mijn eigen ervaring voorin, wist ik vaak precies wat de aanvaller zou gaan doen. Waar verdedigers de bal eerder keihard zouden wegschieten, controleerde ik hem vaak rustig. (...) Ik denk wel dat als ik op tijd was omgevormd tot verdediger, ik de beste verdediger van de Eredivisie had kunnen worden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws