Ranieri dreef Barazite tot wanhoop: 'Spullen gepakt en naar huis gegaan'

Ranieri dreef Barazite tot wanhoop: 'Spullen gepakt en naar huis gegaan'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 10:48ma 01-06-2020 om 10:48

Nacer Barazite stond te boek als een van de grootste talenten van Nederland, maar de absolute top haalde de voormalig middenvelder van onder meer Arsenal en FC Utrecht niet. Hij trainde met Robin van Persie en botste in zijn tijd bij AS Monaco met trainer Claudio Ranieri.

"Ik kan me nog goed herinneren dat ik als jonge gozer na de Emirates Cup onder de douche stond met Robin van Persie", vertelt Barazite in een uitgebreid interview met VICE Sports. "Hij was tijdens dat toernooi echt on fire. Ik kwam net kijken. Robin vroeg me wat ik wilde bereiken in het voetbal. Ik antwoordde: de absolute top. Waarop hij vroeg: Maar wat ben je bereid om daar allemaal voor te doen? Ik was gewend om alles op talent te doen en had op die leeftijd nog niet de capaciteit om te begrijpen wat er nou écht voor nodig was om zoals hij te worden."

Zijn avontuur bij Arsenal werd geen succes en na een periode bij Austria Wien belandde Barazite bij AS Monaco. "Ik zat vaak op de tribune met Emir Bajrami. Emir werd gehuurd van FC Twente en sprak daardoor ook Nederlands. We stonden eens op de training met elkaar te praten. Het team had slechte resultaten geboekt en Ranieri begon in het Italiaans boos naar ons te grommen. We konden volgens hem maar beter oprotten naar huis. Ik ben maar krachttraining gaan doen in de gym. Daar begon hij weer te schelden. Ik moest eigenlijk alleen glimlachen van verbazing. Uiteindelijk heb ik mijn spullen gepakt en ben ik naar huis gegaan."

Treiteren
"De volgende dag kwam ik weer op de training", vervolgt Barazite. "Bonjour Nacer!, zei Ranieri, alsof er niets was gebeurd. Vanaf dat moment begon het treiteren. Zo moest ik mee naar een uitwedstrijd met het tweede elftal, waarvoor ik negen uur in de bus moest zitten. We verloren die wedstrijd ook nog met 5-0", sluit Barazite af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws