FC Twente loopt 350.000 euro mis: 'Als je alleen aan jezelf denkt, kom je nergens'

FC Twente loopt 350.000 euro mis: 'Als je alleen aan jezelf denkt, kom je nergens'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 17:35di 02-06-2020 om 17:35

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020 om 17:37di 02-06-2020 om 17:37

FC Twente heeft zich solidair verklaard met de overige Eredivisie-clubs en ingestemd met de plannen voor de verdeling van de tv-gelden. Dat de Tukkers hierdoor ruim 350 duizend euro mislopen, neemt algemeen directeur Paul van der Kraan voor lief.

FC Twente kwam na de promotie van afgelopen zomer nieuw binnen op plek elf in de tv-ranking: de nummer 14 van het afgebroken seizoen 2019/2020 zakt nu naar plek dertien, ook doordat ADO Den Haag niet is gedegradeerd. Het is een verschil van meer dan drie ton, maar de Tukkers hebben het eigenbelang opzijgezet. "We hebben ermee ingestemd omdat we van mening zijn dat er toch een bepaalde mate van solidariteit moet zijn. Anders wordt het nooit wat. Als je alleen maar aan jezelf denkt, dan kom je nergens", laat Van der Kraan weten aan Voetbal International.

Wij legden onlangs al uit hoe de tv-ranking wordt opgebouwd:

Alle achttien clubs gingen uiteindelijk akkoord met het voorstel van de Eredivisie CV. "We hebben tijdens de vergadering wel de vraag gesteld: hoe is hiernaar gekeken? De ranglijst is niet erg consequent. Er was toch helemaal geen ranglijst?", aldus Van der Kraan. Dit discussiepunt bleek echter geen 'deal breker'. "We hebben geprobeerd de grote lijn te volgen en uiteindelijk gezegd: met dit voorstel kunnen we mee instemmen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws