'Aan Ajax gelinkte Longstaff verbijstert iedereen: vijfjarig contract bij Udinese'

'Aan Ajax gelinkte Longstaff verbijstert iedereen: vijfjarig contract bij Udinese'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 22:58di 02-06-2020 om 22:58

Newcastle United-talent Matthew Longstaff heeft voor veel verbazing gezorgd in voetbalminnend Engeland. De twintigjarige middenvelder uit Rotherham gaat zijn aflopende jeugdcontract bij The Magpies niet verlengen en lijkt voor een onverwachte transfer naar het Italiaanse Udinese te kiezen.

Newcastle United staat aan de vooravond van een overname en wilde Longstaff graag binnenboord houden. De besprekingen zijn echter op niets uitgelopen en Udinese gaat nu met de jeugdinternational aan de haal, melden The Times en Sky Sports. Het – binnenkort waarschijnlijk steenrijke – Newcastle bleek niet bereid om hem circa zestienduizend euro per week te betalen, maar de nummer 14 van de Serie A heeft inmiddels het dubbele geboden. Longstaff kan een vijfjarig contract tekenen bij de club van Bram Nuytinck, Hidde ter Avest, Marvin Zeegelaar en William Troost-Ekong.

Longstaff debuteerde dit seizoen in het eerste van Newcastle United en liet – aan de zijde van zijn oudere broer Sean – direct een spectaculaire indruk achter. Udinese was dan ook niet de enige club die jacht op hem maakte. Ook Internazionale en Olympique Marseille waren in de middenvelder geïnteresseerd en in het geruchtencircuit werd zelfs Ajax aan hem gelinkt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws