Bayer Leverkusen wil de hoofdprijs: 'Havertz toont tekenen van Zidane'

Bayer Leverkusen wil de hoofdprijs: 'Havertz toont tekenen van Zidane'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 20:26wo 03-06-2020 om 20:26

Bayer Leverkusen en Peter Bosz hebben goud in handen met Kai Havertz. Marcel Daum, de assistent van de Nederlandse trainer, staat dagelijks met de twintigjarige Duitser op het veld en is enorm onder de indruk.

"Iedereen vraagt naar Kai Havertz. Als je hem ziet spelen, zegt dat alles", steekt Daum van wal in gesprek met talkSPORT. "Ik vind dat hij de elegantie van Zidane heeft. Als je zijn manier van bewegen ziet, hij is heel elegant en altijd kalm. En hij heeft een geweldige passing. Wat veel mensen niet zien, is dat hij daarnaast best snel is. Dat is een bonus."

"Hij is een fantastische speler. Hij scoort, hij is goed in de lucht en snel", vervolgt Daum, die denkt dat Havertz het heel ver kan schoppen. "Hoever, dat ligt aan hem. Ik kan niet zeggen dat hij de beste Duitse speler ooit zal worden, maar hij heeft het talent en er zijn geen grenzen. Hij vertoont tekenen van Zidane."

Daum benadrukt dan ook dat Havertz ondanks de coronacrisis de hoofdprijs moet opleveren bij Leverkusen. "De situatie is zo vreemd en ingewikkeld, dat het nog open ligt of hij vertrekt. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar Bayer is voor hem de juiste plek om zich verder te ontwikkelen. Het enige dat ik weet is dat Bayer hem niet voor een spotprijs laat gaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws