Barreto (35) flirt: 'Mijn gezin vindt het altijd weer leuk om in Nijmegen te zijn'

Barreto (35) flirt: 'Mijn gezin vindt het altijd weer leuk om in Nijmegen te zijn'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 07:45do 04-06-2020 om 07:45

Édgar Barreto ziet een terugkeer bij NEC wel zitten, laat hij weten aan de Gelderlander. De inmiddels 35-jarige Paraguayaan vertrok in 2007 uit De Goffert, diende vervolgens verschillende clubs in Italië en is nu uit eigen initiatief vertrokken bij Sampdoria.

De naam van Barreto is sindsdien veelvuldig gevallen in Nijmegen: de zestigvoudig Paraguayaans international liet zelf weten dat er al contact is geweest tussen beide partijen. Mochten NEC concreet worden, dan is Barreto bereid om zijn Serie A-salaris in te leveren. "Dat hoeft een akkoord met NEC niet in de weg te staan. Het gaat ook om andere dingen", vertelt hij aan de Gelderlander.

De routinier staat op het punt om Italië na dertien jaar de rug toe te keren: Barreto is besmet geweest met het coronavirus en denkt nu aan zijn gezin. "Een leuke vrouw. Drie heerlijke jongens. Ik wil ze niet in gevaar brengen. Ik blijf liever thuis bij ze. Daarom heb ik mijn contract ingeleverd", vertelt hij. "Met pijn in het hart, maar ik ben niet honderd procent zeker over de situatie in Italië."

Een terugkeer naar Nijmegen lijkt nu een meer dan reële optie. "We hebben er een huis. Drie appartementen die ik verhuur. Mijn vrouw en kinderen vinden het elke keer weer leuk als we even in Nijmegen zijn." Barreto wordt binnenkort 36, maar denkt dat hij nog prima mee kan in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb altijd als een prof geleefd. Ik heb weinig gespeeld, maar wel elke dag getraind. Ik voel me hartstikke goed."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws