Ejuke afgetest door Liverpool: 'Als het dan niet lukt, is dat bitter'

Ejuke afgetest door Liverpool: 'Als het dan niet lukt, is dat bitter'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 14:33vr 05-06-2020 om 14:33

Chidera Ejuke snelt sinds de zomer van 2019 over de Nederlandse velden, maar hoopte als tiener op een doorbraak bij Liverpool. De aanstaande Premier League-kampioen testte hem vier jaar geleden echter af.

Ejuke meldde zich op achttienjarige leeftijd voor een scoutingprogramma in Nigeria. "Daar werd ik samen met drie leeftijdgenoten eruit gepikt door een scout uit Engeland: we mochten op proef komen bij Liverpool. Het was de eerste keer dat ik mijn land verliet en dan ook nog voor een stage in mijn droomcompetitie", vertelt Ejuke aan Voetbal International.

De 22-jarige aanvaller kreeg een warm welkom in Liverpool. "We hebben daar een paar weken stage gelopen, dat ging best goed, maar ik was waarschijnlijk niet goed genoeg. Liverpool had geen interesse en dus moesten we weer terug naar Nigeria. Dat was wel even zwaar. Dit was de kans waar ik al die jaren van gedroomd had en als het dan niet lukt, is dat bitter. Het voelde alsof ik mijn agent en mijn familie had teleurgesteld."

Ejuke belandde uiteindelijk via het Noorse Valerenga in Heerenveen. "Als ik die kans had gegrepen, was het een ander verhaal geworden, maar het was wel een goede ervaring. Die gemiste kans werd een bron van motivatie voor me, het hielp me om te groeien als speler. Ik had van Europa geproefd en nu wilde ik meer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Belandt Ejuke ooit in de Europese top?

(413 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws