Heerenveen troefde Besiktas, Lazio en Celtic af: Geen moment spijt gehad

Heerenveen troefde Besiktas, Lazio en Celtic af: "Geen moment spijt gehad"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 09:38do 04-06-2020 om 09:38

SC Heerenveen sloeg afgelopen zomer een grote transferslag door Chidera Ejuke voor twee miljoen euro over te nemen van het Noorse Valerenga. De Nigeriaanse buitenspeler stond in de belangstelling van meerdere grote clubs in Europa.

Besiktas, SS Lazio en Celtic waren geïnteresseerd, maar Ejuke koos bewust voor het Abe Lenstra Stadion. "Na een gesprek met de trainer en de technisch manager (Johnny Jansen en Gerry Hamstra, red.) wist ik genoeg. Ik kan bij deze club een betere voetballer worden", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "En ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Op straat zijn de mensen vriendelijk, terwijl iedereen bij de club me wil helpen en me vertrouwen geeft."

De transfer lijkt voor beide partijen een schot in de roos. Heerenveen bedankte al voor een Chinees bod van zeven miljoen euro en hoopt op een veelvoud van dat bedrag. Ejuke zelf neemt het echter ter kennisneming aan. "Met een transfer ben ik helemaal niet bezig. Weet je wat het is? Mijn carrière zie ik als een groot avontuur, waarvan ik nog maar aan het begin sta", aldus de Nigeriaan, die met beide benen op de grond blijft. "Bovenal wil ik gelukkig zijn en gezond blijven. Zeker nu beseffen we allemaal dat dat het belangrijkste is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws