Kuyt bevestigt scheiding, trainersplannen op lange baan: 'Ik moet hier doorheen'

Kuyt bevestigt scheiding, trainersplannen op lange baan: 'Ik moet hier doorheen'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 00:05za 06-06-2020 om 00:05

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 00:57za 06-06-2020 om 00:57

Dirk Kuyt en zijn vrouw Gertrude gaan inderdaad uit elkaar na zeventien jaar huwelijk, bevestigt de 104-voudig Oranje-international in een uitgebreid interview met De Telegraaf. De 39-jarige Katwijker heeft naar eigen zeggen 'een heel heftige periode' achter de rug en wil de komende maanden tot rust komen.

Kuyt nam in 2017 afscheid als profvoetballer en ging direct aan de slag met zijn trainerscursus. "Een ander zou misschien één avond op het veld gaan staan bij Quick Boys, ik stond er meteen drie avonden en was er op zaterdag bij de wedstrijd bij. Ik heb nu eenmaal die drive om alles maximaal te doen", vertelt hij. Later ging hij aan de slag in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar ook zijn zoon Aidan actief is. Gas terugnemen was er niet bij voor Kuyt. "Dan kom je er op zeker moment achter dat je jezelf verliest. Ik zit in een heel heftige periode."

De oud-prof wil de komende maanden benutten om er voor partner Gertrude en zijn kinderen te zijn. "Het is een verdrietige situatie waarin het gezin en ik zitten. Zowel Gertrude als ik moet het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen", laat hij weten. "Het is de zwaarste periode in mijn leven. Maar ik ben een strijder, altijd geweest. Ik moet er doorheen."

Dick Advocaat
Het hoofdtrainerschap van Feyenoord heeft voorlopig minder prioriteit. De afgelopen weken gingen er geruchten dat Kuyt in 2021 het stokje van Dick Advocaat overneemt en dat hij zelfs alvast een technische staf samen heeft gesteld. "Heb je het me ooit horen roepen dat ik het dit jaar of volgend jaar moet overnemen?", stelt hij echter een retorische vraag. "Wanneer dat is, is nu helemaal niet belangrijk. Dick Advocaat is trainer van Feyenoord en hij krijgt alle ruimte om zijn ding te doen. Gaat hij volgend jaar wéér verder, hartstikke goed."

De plannen van Kuyt en Feyenoord zijn immers al vaker doorkruist. Eigenlijk zou hij deze zomer Giovanni van Bronckhorst opvolgen. "Gio zou nog een jaar langer blijven. Die stopte toch en toen kwam Jaap Stam." De Rots van Kampen zou meerdere seizoenen blijven. "Dan word jij na die tijd trainer, zei Martin (van Geel, toenmalig technisch directeur, red.)."

Stam werd na een paar maanden echter al ontslagen en opgevolgd door Advocaat: het vervolg is bekend. "Dick is het beste wat Feyenoord kon overkomen. Hij heeft van een heel moeilijke situatie een geweldige situatie gemaakt. Er is alle reden om hem het huzarenstukje, dat hij aan het leveren is, af te laten maken", wordt De Kleine Generaal geprezen door Kuyt. Beiden zagen het niet zitten dat Kuyt toe zou treden tot de technische staf. "Dick doet zijn eigen ding met zijn eigen staf. We doen allebei wat het beste is voor Feyenoord. En ik moet mij zelf verder ontwikkelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws