'Juventus laat oog vallen op Kluivert: Sarri ziet vleugje Mertens in oud-Ajacied'

'Juventus laat oog vallen op Kluivert: Sarri ziet vleugje Mertens in oud-Ajacied'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 07:10za 06-06-2020 om 07:10

Een opvallend transfergerucht uit Italië: Justin Kluivert is op de radar verschenen van Juventus. Trainer Maurizio Sarri van La Vecchia Signora zou in de Nederlandse aanvaller een vleugje Dries Mertens herkennen, meldt de Corriere dello Sport.

Volgens de Italiaanse sportkrant was ook AS Roma-ploeggenoot Nicolò Zaniolo in beeld in Turijn, maar hij is vanwege zijn prijskaartje van zestig miljoen euro niet haalbaar. Bovendien ziet het grote Italiaanse talent weinig in een vertrek uit het Stadio Olimpico. Een transfer van Kluivert is wél bespreekbaar voor i Giallorossi.

Juventus is niet van plan om fors de buidel te trekken voor de oud-Ajacied. Daniele Rugani en Cristian Romero werden daarom al in ruil aangeboden bij Roma, dat geen behoefte heeft aan meer defensieve versterkingen. De Italiaanse kampioen overweegt nu de terugkoopclausule voor Rolando Mandragora, die in 2018 voor twintig miljoen euro verkocht werd aan Udinese, te lichten. De middenvelder zou dan direct in een deal met Kluivert worden betrokken.

Sarri staat achter de komst van de tweevoudig Oranje-international, die hij roemt om zijn veelzijdigheid. De Juve-trainer herkent in de 21-jarige Kluivert wat van Mertens. Sarri turnde de Belg succesvol om tot valse spits bij Napoli.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws