Stam over ophef: 'Typisch Nederlands, ook mensen die nergens verstand van hebben'

Stam over ophef: 'Typisch Nederlands, ook mensen die nergens verstand van hebben'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 22:21za 06-06-2020 om 22:21

Jaap Stam baalt van de ophef naar aanleiding van zijn uitspraken over zijn vertrek bij Feyenoord. De Rots van Kampen stapte na vier maanden op en liet onlangs in Trouw weten dat zijn opvolger Dick Advocaat op een 'perfect moment' in kon stappen, aangezien Stam de Feyenoord-selectie op had getraind.

Deze zienswijze leidde tot een hoop tumult: onder meer Advocaat zelf viel over Stam heen. "Dit is wel typisch Nederlands", laat de 67-voudig international weten aan RTV Oost. "Er zijn heel veel mensen die altijd een oordeel willen geven over wat andere mensen zeggen." Stam had naar eigen zeggen geen bijbedoelingen met zijn uitspraken over Advocaat. "Het is gewoon zo dat je een situatie hebt opgebouwd, om de groep fit te laten worden, om ergens naartoe te streven. Uiteindelijk lukt dat na een hele lange tijd en dan stapt er een andere trainer in. Die heeft succes: dat is logisch, maar er gaat wel een heel traject aan vooraf."

De kersverse trainer van FC Cincinnati vindt het een 'storende factor' dat zijn interview met Trouw zo veel losmaakte. "Ook mensen die helemaal geen verstand van hebben, willen er toch een mening over hebben", laat hij weten. "Heel Nederland, ook de pers, heeft mijn telefoonnummer. Als ze ergens last van hebben, kunnen ze mij bellen: Jaap, wat bedoel je hier nou mee? Maar dat doen en durven ze niet. Want ze gaan liever hun eigen oordeel geven en roepen liever dingen in de pers. Dan kan een ander dat weer lezen, verkoop je kranten, kunnen mensen op social media hun mening geven...", sneert hij. "Een beetje kortzichtig, af en toe tot op het kindse."

Advocaat nam ook geen persoonlijk contact op, vertelt Stam. De Kleine Generaal reageerde via de media op het interview van zijn voorganger. "Ik ken Dick en ik weet hoe Dick in elkaar zit. Dick is een fantastische man en een goede trainer. Hij heeft het fantastisch gedaan en dat hebben we ik weet niet hoe vaak gezegd. Maar dat is niet interessant genoeg om over te praten, als je dat zegt..."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdient Stam credits voor het recente succes van Feyenoord?

(4228 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws