Turkse pers: Özyakup heeft geen toekomst bij Besiktas, boost voor Feyenoord

Turkse pers: Özyakup heeft geen toekomst bij Besiktas, boost voor Feyenoord

07-06-2020 13:28 Laatste update: 13:30
81

Een boost voor Feyenoord: Oguzhan Özyakup komt niet voor in de plannen van Besiktas-trainer Sergen Yalçin. Dat beweren Turkse media zondag.

Yalçin heeft de selectie van Besiktas doorgelicht en is volgens onder meer Aksam en Fanatik tot de conclusie gekomen dat Özyakup overbodig is. Het ligt volgens de Turkse pers voor de hand dat Besiktas de 27-jarige middenvelder komend seizoen opnieuw uitleent aan Feyenoord. Ook een verkoop behoort tot de mogelijkheden. Beide clubs gaan naar verluidt snel weer in gesprek.

Als Özyakup een terugkeer naar Feyenoord mogelijk wil maken, moet hij genoegen nemen met een grote hap uit zijn salaris. De geboren Zaandammer heeft een tweejarig contract bij Besiktas en verdient twee miljoen euro per jaar. "Een prima jongen en een prima speler, maar Besiktas bepaalt", zei technisch directeur Frank Arnesen twee weken geleden in het Algemeen Dagblad over Özyakup. "De vraag is of wij hem weer kunnen betalen zoals dat in de winterstop lukte."

Özyakup bekroonde zijn Eredivisie-debuut begin februari met een doelpunt tegen FC Emmen, maar kwam uiteindelijk tot slechts vier officiële optredens namens Feyenoord, mede door blessureleed en de uitbraak van het coronavirus.