'NAC bereikt miljoenenakkoord met Monaco: FC Utrecht mag hopen op huurperiode'

'NAC bereikt miljoenenakkoord met Monaco: FC Utrecht mag hopen op huurperiode'

Gepubliceerd: maandag 8 juni 2020 om 07:14ma 08-06-2020 om 07:14

Jan Paul van Hecke staat voor een vertrek bij NAC Breda. Ligue 1-grootmacht AS Monaco heeft een akkoord bereikt met de Brabantse club, meldt BN DeStem maandagochtend. Dat kan ook goed nieuws zijn voor FC Utrecht.

NAC heeft volgens BN DeStem een miljoenenbod uit Monaco geaccepteerd. Het zou gaan om twee miljoen euro. Als de twintigjarige verdediger zelf ook een akkoord bereikt, is de transfer een feit. Vrijwel de hele Eredivisie, waarvan AZ en FC Utrecht de meest concrete clubs waren, dreigt daarmee achter het net te vissen.

Of Van Hecke volgend seizoen in de Ligue 1 te bewonderen is, valt te betwijfelen. Het is de bedoeling dat Monaco hem eerst uitleent om kilometers te maken op het hoogste niveau. Cercle Brugge, in 2017 overgenomen door Monaco, is een serieuze kandidaat, maar ook Utrecht heeft naar verluidt goede papieren. Van Hecke wil graag in de Eredivisie spelen.

FC Utrecht zat eerder dit jaar om tafel met NAC om Van Hecke over te nemen, maar met een bod van minder dan één miljoen euro kwamen de Domstedelingen tekort. De bal ligt nu bij Van Hecke en zijn zaakwaarnemers Louis Laros en Patrick van Diemen. De Zeeuwse verdediger speelde tot 2018 nog bij amateurclub Goes.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws