PSV wilde toeslaan bij Ajax: Zelf ben ik hier ook nog niet uitgeleerd

PSV wilde toeslaan bij Ajax: "Zelf ben ik hier ook nog niet uitgeleerd"

Gepubliceerd: maandag 8 juni 2020 om 07:31ma 08-06-2020 om 07:31

Laatste update: maandag 8 juni 2020 om 09:13ma 08-06-2020 om 09:13

PSV heeft een poging gedaan om Mitchell van der Gaag deze zomer over te nemen van Ajax. De 48-jarige trainer van Jong Ajax, die weigert de Eindhovense vrijage te bevestigen, zette afgelopen week zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2023 in Amsterdam.

Van der Gaag kon bij PSV assistent worden van Roger Schmidt. Tegenover het Eindhovens Dagblad praat hij echter alleen over Ajax. "Een teken van vertrouwen in deze voor iedereen moeilijke tijd", zegt Van der Gaag over zijn verlengde Ajax-verblijf. "Dat je in deze periode je contract kunt verlengen, is niet iedereen gegeven realiseer ik me. Ik ben er blij mee en heb het zelf ook goed naar mijn zin in deze functie."

"Bij Ajax ligt de lat in alle opzichten zo hoog mogelijk en het is prachtig om als trainer in zo'n omgeving te mogen werken. In een beloftenteam komen spelers soms terug van het eerste elftal of ze maken vanuit de jeugd een stap naar boven. Daarnaast is er een wat kleinere vaste kern. In die situatie spelers proberen te helpen om in een goed team te kunnen functioneren, is me erg goed bevallen."

Van der Gaag is blij dat hij als trainer van Jong Ajax een rol speelt in de ontwikkeling van toptalenten. "Zelf ben ik ik hier ook nog niet uitgeleerd", zegt hij over zijn ambities. De trainer was naar verluidt ook in beeld bij Vitesse. "Ik ben volledig gefocust op Ajax."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws