Clausule veroorzaakt Diemers-soap: 'Groningen wil bijspringen, maar lijkt te laat'

Clausule veroorzaakt Diemers-soap: 'Groningen wil bijspringen, maar lijkt te laat'

09-06-2020 08:23
105

FC Groningen is wakker geschud door Feyenoord, dat zich plotseling in de race om Mark Diemers heeft gemengd. De Noorderlingen brachten maandag naar buiten dat ze al een akkoord hadden bereikt met de aanvallende middenvelder van Fortuna Sittard.

Alleen Fortuna Sittard en Diemers steggelen nog over een clausule, weet ook Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam. "Ik geloof dat FC Groningen 23 mei een akkoord met Fortuna bereikt heeft. Maar er zat nog een addertje onder het gras", vertelt de Voetbal International-journalist in FOX Sports Vandaag. "Er was een percentage doorverkoop dat Diemers had bedongen bij Fortuna Sittard. Alleen Fortuna wilde daar niet aan en dat sleepte zich voort. Als dat niet afgetikt zou worden, zou hij ook gewoon bij Fortuna blijven."

FC Groningen kwam niet tussenbeide en lijkt daar nu de prijs voor te moeten betalen. "Vandaag (maandag, red.), toen het bekend werd dat Feyenoord kwam, heeft Groningen gezegd: nou oké, dan nemen wij dat voor onze rekening, vinden we daar een oplossing voor. Als ze dat twee weken eerder hadden gedaan, had hij natuurlijk allang in Groningen gezeten..."

Feyenoord kaapt FC Groningen-transfer
De plotselinge belangstelling van Feyenoord kan de situatie echter radicaal veranderen. "Diemers op zijn beurt claimt natuurlijk dat er nog helemaal geen akkoord is. Er is inderdaad gesproken. Dat punt was inderdaad nog niet opgelost en dat maakt dat Feyenoord in staat was om de gesprekken te kapen", aldus Krabbendam.

De Feyenoord-watcher vreest het ergste voor FC Groningen. "Ik weet niet hoe dat juridisch in elkaar steekt. Maar ik neem aan dat Feyenoord niet dit soort gesprekken gaat voeren als ze er niet zeker van zijn dat de kans bestaat dat hij gewoon naar De Kuip komt. En als je het Fortuna vraagt, denk ik ook dat ze hem liever aan Feyenoord verkopen. Staat toch wat interessanter. Als een club als Feyenoord zich in deze onderhandelingen meldt, hebben ze zich toch laten informeren. Normaal gesproken, zoals het werkt in het voetbal, gaat deze speler gewoon naar De Kuip."