Nare reacties voor Gravenberch: Dat doet best wel iets met je als jonge speler

Nare reacties voor Gravenberch: "Dat doet best wel iets met je als jonge speler"

11-06-2020 20:17 Laatste update: 20:22
54

Ryan Gravenberch heeft tijdens de onderhandelingen met Ajax over een nieuw contract veel nare reacties gekregen. Omdat witte rook maar uitbleef werden hij en zaakwaarnemer Mino Raiola uitgemaakt voor geldwolven. Dat heeft Gravenberch geraakt.

Ondertussen volgde het ene transfergerucht het andere op en leek het er even op dat Gravenberch niet bij zou tekenen, maar op weg was naar de uitgang van Ajax. Fans lieten zich duidelijk horen op social media.

"Dat doet best wel iets met je als jonge speler", geeft Gravenberch toe in gesprek met De Telegraaf. "Ik speel al tien jaar bij Ajax en dat is de club waar ik van houd, die echt in mijn hart zit. Het is nooit de intentie geweest om weg te gaan. Onterecht denken mensen vaak dat Mino Raiola spelers zo snel mogelijk naar het buitenland wil brengen. Maar wij zijn het hartstikke eens. Ik ben hier nog niet klaar, sta te trappelen en wil prijzen winnen."

Donderdag was er dan eindelijk witte rook: Gravenberch zette zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2023. Zelf onderhandelde hij niet met Ajax, Raiola deed alles. "Mino voerde de onderhandelingen met Marc Overmars en daarna besprak hij alles met mijn vader, Ryan Gravenberch senior."

"Mijn vader en Mino zeiden: doe jij maar je ding en speel goed, dan komt alles in orde. Het heeft lang geduurd, maar Ajax had door de coronacrisis ook wel iets anders aan zijn hoofd. Het ging uiteindelijk eigenlijk heel soepel."