Gravenberch heeft favoriete positie bij Ajax: 'Daar voel ik me het prettigst'

Gravenberch heeft favoriete positie bij Ajax: 'Daar voel ik me het prettigst'

12-06-2020 07:25 Laatste update: 07:37
27

Na zijn contractverlenging richt Ryan Gravenberch (18) zich op een vaste plek op het middenveld van Ajax. Hij heeft een favoriete positie.

Gravenberch speelde afgelopen seizoen negen wedstrijden in de Eredivisie, maar gaf al aan dat hij niet helemaal tevreden was. Over zijn favoriete rol op het Amsterdamse middenveld is hij duidelijk. "Als wij met de punt naar achteren spelen, voel ik me het prettigst als linker aanvallende middenvelder", laat Gravenberch weten in De Telegraaf.

"Ik heb laatst met de trainer (Erik ten Hag, red.) gesproken en ik voelde veel vertrouwen", vervolgt de tiener. "Hij heeft aan de hand van trainings- en wedstrijdbeelden mijn verbeterpunten aangegeven, maar ook de nadruk gelegd op de dingen die ik al goed doe."

Voor Gravenberch kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. "Door de lockdown was het een gekke tijd. Ik heb me uiteraard aan de voorschriften gehouden, maar met mijn broer Danzell (van Sparta, red.) heb ik veel en goed kunnen trainen. Van mij mag de voorbereiding beginnen. Dan kan ik mezelf laten zien, waarbij ik besef dat het beter moet dan vorig seizoen, want toen heb ik niet altijd even goed gespeeld."