Perez onder de indruk: Hij doet me een beetje denken aan Wijnaldum

Perez onder de indruk: "Hij doet me een beetje denken aan Wijnaldum"

15-06-2020 11:24
29

Jean-Paul Boëtius heeft afgelopen weekend veel indruk gemaakt op Kenneth Perez. De oud-Feyenoorder speelt bij Mainz tegenwoordig als spelverdeler op het middenveld en toonde zich zondag van zijn beste kant. 

Mainz verloor met 0-1 van Augsburg, maar invaller Boëtius kreeg de thuisclub na zijn entree in de 65e minuut weer aan het voetballen. "Hij voegt echt voetbal toe aan dit team. Hij speelt anders dan we hem kennen, op een heel andere positie", zegt Perez bij FOX Sports. "Hij is veel aan de bal en komt met de simpele, goede oplossingen waarmee zijn medespelers wel heel veel moeite hadden. Het doet me een beetje aan Wijnaldum denken."

Boëtius begon uitstekend aan dit seizoen, maar zakte in de maanden voor de coronastop een beetje weg bij Mainz. Volgens Arnold Bruggink heeft de invaller zijn basisplaats terugveroverd. "Die gaat zeker spelen tegen Borussia Dortmund", aldus de analist. De 26-jarige Boëtius is bezig aan zijn tweede seizoen bij Mainz, dat momenteel op de vijftiende plaats in de Bundesliga staat.