'Eredivisie-top strijdt met meerdere clubs om 'snelle dribbelaar' van Nürnberg'

'Eredivisie-top strijdt met meerdere clubs om 'snelle dribbelaar' van Nürnberg'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juni 2020 om 19:54di 16-06-2020 om 19:54

Laatste update: dinsdag 16 juni 2020 om 20:10di 16-06-2020 om 20:10

Nederlandse topclubs strijden met RB Salzburg, Club Brugge en Engelse en Duitse teams om de handtekening van Robin Hack. Dat meldt Sport1. De Duitse jeugdinternational is dit seizoen één van de smaakmakers bij 2. Bundesliga-laagvlieger FC Nürnberg.

De 21-jarige Hack was in 28 competitieduels goed voor zeven goals en één assist. Hij speelt bij FC Nürnberg voornamelijk als linksbuiten of aanvallende middenvelder. Volgens Sport1 gaat hij zijn goede seizoen in de zomer verzilveren met een transfer. Onder meer vanuit de Eredivisie-top is belangstelling, maar om welke clubs het gaat is niet duidelijk.

"Robin heeft zich dit seizoen zowel namens Nürnberg als Duitsland O21 in de kijker gespeeld", reageert zaakwaarnemer Alen Augustincic. "Dat hij bij andere clubs opvalt, kan ik bevestigen. Maar in deze fase richt Robin zich volledig op het voorkomen van degradatie. Na het seizoen zullen we om tafel gaan zitten om het over zijn toekomst te hebben."

Hack wordt omschreven als 'snel, een goede dribbelaar en onvoorspelbaar in zijn acties. Hij doorliep alle Duitse jeugdelftallen, maar blessureleed wierp hem enigszins terug in zijn ontwikkeling. In de jacht op speeltijd verruilde hij Hoffenheim afgelopen zomer voor Nürnberg, waar hij een contract tot medio 2023 heeft.

Hoeveel Hack moet opleveren, is niet duidelijk. Volgens Transfermarkt is zijn waarde 2,7 miljoen euro. Het is geen geheim dat Feyenoord op zoek is naar een linksbuiten. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws