UEFA adviseert: transfermarkt Eredivisie blijft open tot begin oktober

UEFA adviseert: transfermarkt Eredivisie blijft open tot begin oktober

18-06-2020 13:05 Laatste update: 13:18
23

Als het aan de UEFA ligt, blijft de zomerse transfermarkt open tot 5 oktober. Die aanbeveling is donderdag gedaan aan alle nationale bonden in Europa. Het betekent dat er waarschijnlijk nog Nederlandse spelers getransfereerd kunnen worden na de start van de Eredivisie.

De transferperiode in Nederland wordt deze zomer opgedeeld in twee delen, zo werd vorige week bepaald. De eerste periode dat spelers vast kunnen worden gelegd door een nieuwe club loopt van 1 juli tot 21 juli. Als het transferloket inderdaad op 5 oktober sluit, begint de tweede periode van negen weken op 3 augustus.

Normaal sluit de markt op 31 augustus, maar omdat de competities in landen als Duitsland, Engeland, Spanje en Italië nog doorlopen, is die datum opgeschoven. De regels van de FIFA schrijven voor dat de transfermarkt maximaal twaalf weken open mag blijven.

Pas op 6 oktober moeten de clubs hun spelers inschrijven voor het nieuwe Europese seizoen. De UEFA wil daarom de transfermarkt sluiten op 5 oktober. Het uitvoerend comité van de UEFA gaat aan de landelijke bonden vragen die deadline aan te houden. Bonden blijven vrij om zich daar niet aan te houden.