Breaking news

VI: Feyenoord-vertrek Jörgensen opeens mogelijk na interesse van Galatasaray

MOJO over bluesfestival van Derksen: 'We beraden ons over onze positie'

MOJO over bluesfestival van Derksen: 'We beraden ons over onze positie'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juni 2020 om 14:30vr 19-06-2020 om 14:30

Laatste update: vrijdag 19 juni 2020 om 18:01vr 19-06-2020 om 18:01

Ook concert- en festivalorganisator MOJO heeft gereageerd op de veelbesproken uitlatingen van Johan Derksen in Veronica Inside. Het bedrijf werkt samen met Derksen aan het jaarlijkse Holland International Blues Festival in Grolloo: of dat in de toekomst ook het geval zal zijn, is nog maar de vraag.

Derksen liet veel stof opwaaien met zijn uitlatingen over de anti-racismeprotesten in Nederland en het optreden van rapper Akwasi. De sponsors en adverteerders van Veronica Inside werden bestookt met klachten over de talkshow: Zespri Kiwifruit en Gillette kondigden al aan de samenwerking te beëindigen.

Een aantal andere sponsors – waaronder Gamma en SNS Bank – wilden eerst in gesprek met de makers van Veronica Inside. MOJO kiest voor een vergelijkbare aanpak. 'We zijn ons aan het beraden over onze positie en we treden in overleg met de organisator van het festival', doelt het bedrijf in een statement via Facebook op Derksen. MOJO laat weten dat het racisme en discriminatie niet wil tolereren. 'En ook voor de toekomst accepteren we op geen enkele manier racisme en discriminatie. Daar waar we kunnen, zullen we er ook actief tegen optreden.'

Het bluesfestival van 2020 zal overigens sowieso niet doorgaan, in verband met de uitbraak van het coronavirus. De eerstvolgende uitzending van Veronica Inside vindt plaats op maandag 22 juni.

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Bekijk het laatste nieuws