Diemers 'geen Ajacied': 'Vaak genoeg in De Kuip geweest, is gewoon zo'

Diemers 'geen Ajacied': 'Vaak genoeg in De Kuip geweest, is gewoon zo'

19-06-2020 18:29
66

Mark Diemers heeft vrijdag een punt gezet achter een aantal hectische weken. De 26-jarige Leeuwarder was hard op weg om Fortuna Sittard te verruilen voor FC Groningen, maar die deal werd niet afgerond en Feyenoord rook zijn kans: vrijdag werd Diemers gepresenteerd in De Kuip.

De aanvallende middenvelder en Fortuna konden het niet eens worden over het percentage van de transfersom dat hij zou krijgen en FC Groningen greep niet in. "Ik had recht op iets, maar Fortuna wilde dat niet meer. FC Groningen wilde dat ook niet compenseren. Dus duurde het allemaal heel lang", blikt Diemers terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Trots van het Noorden wilde pas handelen toen Feyenoord in beeld kwam. "Als Feyenoord komt, ga je. Die club wijs je niet af. Ik begrijp de teleurstelling bij FC Groningen, maar ik ben altijd open en eerlijk tegen die mensen geweest. Ik was ook nog niet gekeurd of op huizenjacht."

De eerste contacten werden gelegd door assistent-trainer John de Wolf, die Diemers ooit al eens had benaderd in de spelerstunnel. "Of ik het mooi zou vinden voor Feyenoord te spelen, vroeg hij. De interesse is er dus al langer", haalt de kersverse Feyenoorder dat moment terug. De Wolf nam later opnieuw contact op en vroeg of de transfer naar FC Groningen al rond was. "Toen hij begreep dat ik niet rond was, kwam er snel een gesprek met Dick Advocaat. Dat was een heerlijk gesprek."

Deze week moest Diemers zich plotseling verantwoorden voor een oud interview, waarin hij liet weten dat hij Ajax de mooiste club van Nederland vond. "Ik kan iedereen verzekeren dat ik geen Ajacied ben. In de periode dat ik dat interview gaf, speelde Ajax erg sterk. Daar keek iedereen graag naar. Maar ik heb in het verleden vaak genoeg in de Kuip op de tribune gezeten", nuanceert hij. "Dat zeg ik niet om te compenseren, het is gewoon zo."