Sinkgraven: 'Ik kan me best voorstellen dat anderen zeggen: ik kap ermee!'

Sinkgraven: 'Ik kan me best voorstellen dat anderen zeggen: ik kap ermee!'

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 18:14zo 21-06-2020 om 18:14

Daley Sinkgraven heeft eindelijk het gevoel dat hij de grootste blessurezorgen achter zich kan laten. Voor het eerst sinds 2017 is de linksback, die afgelopen zomer Ajax inruilde voor Bayer Leverkusen, weer een lange periode fit.

Sinkgraven voelt zich weer voetballer, zegt hij in een interview met Voetbal International. "Het was een behoorlijk proces inderdaad. Na die eerste blessure (knie, red.) dacht ik er korte tijd uit te liggen. Uiteindelijk heb ik in twee jaar tijd nauwelijks gespeeld", vertelt de linkspoot. "Wat dat met een mens doet? Dat is natuurlijk enorm frustrerend."

"Zoiets moet je wel een plekje zien te geven. Je hebt er mindere dagen tussen zitten. Ik kan me best voorstellen dat er andere jongens zijn die zeggen: Ik kap ermee! Maar ik ben nog te jong en vind het spelletje te leuk. Ik ben pas 24 jaar en reken er toch echt op dat er nog veel mooie jaren zullen volgen."

Sinkgraven ging mentaal door een dal, maar krabbelde op en is dit seizoen regelmatig basisspeler onder Peter Bosz. Toch is hij nog niet helemaal verlost van fysieke ongemakken. "De knie is goed, daar maak ik me ook geen zorgen om. Maar ik heb wel twee jaar weinig gespeeld. Dat zorgt voor allemaal kleine pijntjes."

"Eerder dit seizoen heb ik wel een serieuze hamstringblessure gehad waardoor ik er even uit lag, maar verder is het vooral ongemakkelijk. Opstartproblemen. Ik moet zo nu en dan geduld hebben en goed naar mijn lichaam luisteren: het heeft tijd nodig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws