Sneijder baalt: 'Roger stond er 2 minuten in, Perez en ik lieten ons afbluffen'

Sneijder baalt: 'Roger stond er 2 minuten in, Perez en ik lieten ons afbluffen'

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 18:59vr 26-06-2020 om 18:59

De historische Eredivisie-ontknoping van 29 april 2007 is nog steeds een open zenuw voor Wesley Sneijder, destijds speler van Ajax. De Amsterdammers leken te profiteren van de uitglijder van AZ bij Excelsior, maar hun 0-2 zege bij Willem II bleek niet genoeg: PSV won met 5-1 van Vitesse en troefde Ajax op één doelpunt af.

De uitslag van het treffen in Eindhoven roept vraagtekens op bij Sneijder. "PSV won met 5-1 van Vitesse, dat in de rust de keeper wisselde (Vladimir Stojkovic kreeg ruzie met de PSV-aanhang achter zijn doel en Piet Velthuizen was zijn vervanger, red.). Tot op de dag van vandaag vraag ik me af wat daar is gebeurd", aldus Sneijder in zijn pas verschenen biografie, waaruit RTL Nieuws citeert. Sneijder vindt het opmerkelijk dat Vitesse met een doelsaldo van 49-50 aan de voetbalmiddag begon en plotseling vijf goals om de oren kreeg. "Zij verloren nooit met dergelijke cijfers. Ik spreek uit wat ik destijds uitsprak: is er onder tafel geschoven? Valt nooit te bewijzen, natuurlijk."

Van tevoren was er contact geweest tussen spelers van Ajax en Excelsior: bij een zege op AZ zouden de Kralingers de wedstrijdpremies van de Ajacieden krijgen, onthulde Kees Luijcks recentelijk. "Volgens mij had Excelsior-speler Robert Braber het als grapje de wereld in geholpen. Ajax heeft na dat weekeinde nog intern onderzoek gedaan", aldus Sneijder, die benadrukt dat dit 'serieuze' onderzoek niets boven water heeft gebracht. "Logisch, maar in Alkmaar dachten en denken ze er vast anders over. Zoals ik dacht en denk over die 5-1 in Eindhoven."

Toch zoekt de recordinternational van Oranje de schuld bij zichzelf. Ajax kreeg in de slotfase nog een indirecte vrije trap binnen de zestien meter, nadat Willem II-doelman Peter Zoïs een terugspeelbal oppakte. Sneijder en Kenneth Perez stonden bij de bal, maar kregen gezelschap van Roger, de laatste Ajacied met rugnummer 14. "Laat mij hem maar nemen, ik schiet hem erin. Hij stond nog niet eens twee minuten in het veld. En wij lieten ons afbluffen. Natuurlijk had Kenneth of ik die vrije trap moeten nemen. Ik kan het nog steeds niet bevatten dat we op die manier een hoofdprijs hebben verloren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws