Valencia meldde zich voor Sneijder: 'Niet de absolute top. Niet mijn top'

Valencia meldde zich voor Sneijder: 'Niet de absolute top. Niet mijn top'

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 20:04do 25-06-2020 om 20:04

Wesley Sneijder vertelt in zijn nieuwe biografie, die vrijdag uitkomt, openhartig over de transfer van Ajax naar Real Madrid. De topclub uit Spanje meldde zich pas nadat Ajax en Sneijder aankondigde dat hij nog een jaar zou blijven. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. 

Sneijder had zijn zinnen gezet op een transfer. 'Na vijf jaar was ik wel klaar bij Ajax, klaar met de Eredivisie. In mijn vijfde seizoen scoorde ik zelfs achttien keer, als middenvelder. Ik was toe aan een buitenlands avontuur en Søren Lerby, mijn zaakwaarnemer, kwam met Valencia', zegt Sneijder in het boek, waarvan een voorpublicatie te lezen is bij Voetbal International.

'Een mooie club, zeker weten, maar niet de absolute top. Niet mijn top. Als er geen andere club zou komen, speelde ik liever nog een seizoen bij Ajax. Dat voelde Søren, en dat voelde Jeroen Slop, Ajax' financiële man', zegt Sneijder. 'Ga dan via Valencia naar Real Madrid, zei Søren nog. Volgend seizoen dan maar in Bernabéu. Maar ik wilde absoluut niet naar Valencia. En zo waren we uitgepraat."

'Daarom gaven Ajax en ik een persconferentie, tijdens ons trainingskamp in De Lutte, om te vertellen dat Ajax en ik bij elkaar zouden blijven en er een mooi seizoen van gingen gaan maken. Dat nieuws stond groot in de kranten natuurlijk. En prompt meldde Real Madrid zich', weet Sneijder nog.

'Die wilden Ajax 24 miljoen betalen, Ajax wilde 30 miljoen. Een gigantisch bedrag destijds. Ajax hield zijn poot stijf. Real ook. En ik bleef ontgoocheld achter. Daar ging mijn droomclub.' Sneijder had 'er de kolere in' en ging de strijd aan door de Super Cup-wedstrijd tegen PSV niet te spelen. 'Ik had mijn hele jeugd bij Ajax achter de rug, en had daarna jarenlang voor Ajax in de Eredivisie gespeeld. De club had mij veel gegeven, maar ik had de club ook veel gegeven. Ik moest dat gedoe tussen Ajax en Real Madrid een zetje geven. Ik was 23 jaar en hier lag een enorme kans.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws