'Memphis Depay vindt zichzelf belangrijker dan de hele discussie'

'Memphis Depay vindt zichzelf belangrijker dan de hele discussie'

26-06-2020 22:11
144

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de actie van Memphis Depay, die Johan Derksen op social media belachelijk maakte. Tijdens de uitzending van Veronica Inside van afgelopen maandag, die geheel in het teken stond van racisme, plaatste Memphis een foto op Instagram waarop Derksen te zien was met een clownsneus, een overduidelijke sneer.

De spelers van het Nederlands elftal hebben Veronica Inside geboycot vanwege een grap van Derksen over rapper Akwasi. "Memphis moet doen en laten wat hij wil, maar ik ben meer van de dialoog", zegt Driessen bij De Telegraaf. "De boycot begrijp ik niet. Je wil iets bereiken, neem ik aan, want racisme zit hem hoog. Als je oprecht bent, maak die grap dan één keer niet. Het is leuk voor je achterban, maar het werkt polariserend. Memphis vindt zichzelf belangrijker dan de hele discussie. Er werd best aardig gediscussieerd."

Ook Ryan Babel maakte Derksen belachelijk. Driessen vindt wel dat de spelers van Oranje moeten doen wat ze willen. "Als je er zo over denkt, mag je dat van mij best plaatsen. Iedereen moet die vrijheid hebben. Ik vind het niet handig, zeker niet in deze periode. Je krijgt heel veel likes van je achterban, maar het gaat om het bereiken van de andere achterban."

"De mensen hebben het Nederlands elftal weer omarmd nadat ze werden uitgekost vanwege het mislopen van het EK en WK. Met Ronald Koeman hebben ze een geweldige herstart gemaakt. Het was echt één team, oprecht één team. Gooi dat niet te grabbel. Het gevaar is dat het Nederlandse publiek zich kan afwenden als je zo communiceert over dit zwaarbeladen onderwerp. Je communiceert ook met supporters van het Nederlands elftal."